Guide – Sådan vasker du dine strømper

Sådan vasker du dine strømper

Når strømperne skal vaskes er der to vigtige ting man skal tænke på. De skal være helt rene, og de skal helst ikke slides for meget.

Så hvordan gør man det?

Først skal vi se hvorfor det er vigtigt at de skal være helt rene.
Især når strømper bruges i lukkede sko giver det grobund for bakterier, og disse skal helst udryddes igen.

For at gøre det mest effektivt bruges vaskemiddel. Den nødvendige mængde er meget varieret, alt efter mærket. Derfor anbefaler vi altid at man bruger vejledning på den enkelte producents pakke. Det er lige så vigtigt at tage stilling til hvad temperatur man skal bruge. Nogen siger, at man skal vaske ved 60 grader, før at det virker, mens andre siger 40 grader. 60 grader slider mere på strømperne. Derfor mener vi hos Laslity, når vaskemiddel i dag er så effektivt, at 40 grader er rigeligt.

Men er det nok?

Både ja og nej. Da bakterier elsker fugt er tørringen også vigtigt. Derfor skal det også med i overvejelsen til sådan vasker du dine strømper. Især er det vigtigt at huske at tømme maskinen hurtigt. Ligger strømperne lang tid skabes nemlig en god grobund for bakterier. Det er derfor vigtigt at få hængt tøjet til tørre snarest muligt. Gerne udendør, da det tørrer hurtigere der, og er bedre for indeklimaet.

Hvis du følger de simple råd skulle du gerne have friske strømper efter hver vask. Ellers kan du læse om husråd og cremer til tæerne her.

Det sidste råd der er at give med på vejen er at bruge sokkeklips. Det har ikke noget med slidtage eller renhed at gøre. Det er bare noget der gør vasken nemmere. Sokkeklips kan sættes på et par strømper, så holder klipsen parret sammen:

– Mens de er i vaskekurven
– Mens de kører rundt i vaskemaskinene
– Mens de hænger på tørresnoren

Efter endt vask hænger parret stadig sammen, og du slipper helt for sorteringen 😉 Køb dem her.

Og sådan vasker du dine strømper.

Løsning to – Bambusstrømper

De ovenstående ting er vigtige, men vil du være HELT sikker på at du ingen problemer har med bakterier, så skal du bruge bambussokker. De er antibakterielle, de tørre hurtigere end alm. strømper og så er de naturligt bløde. Lækkert ikke? Det betyder at alle “kravene” vi fortalte om før ikke er så vigtige. Men vi anbefaler selvfølgelig stadig man vasker nænsomt og med vaskemiddel.
Bambusstrømper er super lækre og du er nødt til at prøve den bløde kvalitet! Se vores udvalg her.

Guide – Sådan vasker du dine strømper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen

Køb for mere og få et GRATIS gavekort

Køb for 300 kr. og få 50 kr.

Køb for 500 kr. og få 100 kr.

Gavekortet sendes med din ordre