Guide – Sådan vasker du dine strømper

Sådan vasker du dine strømper

Når strømperne skal vaskes, er der to vigtige ting, man skal tænke på. De skal gerne blive helt rene, og de skal helst ikke slides for meget.

Så hvordan sørger man for det?

Først skal vi se på, hvorfor det er vigtigt, at de skal være helt rene.
Især når strømper bruges i lukkede sko, giver det grobund for bakterier, og disse skal helst udryddes igen.

For at gøre det mest effektivt bruges vaskemiddel. Den nødvendige mængde er meget varieret, alt efter mærket. Derfor anbefaler vi altid, at man bruger vejledningen på den enkelte producents pakke. Det er lige så vigtigt at tage stilling til, hvilken temperatur man skal bruge. Nogen siger, at man skal vaske ved 60 grader, før at det virker, mens andre siger 40 grader. 60 grader slider mere på strømperne. Derfor mener vi hos Laslity, når vaskemiddel i dag er så effektivt, at 40 grader er rigeligt.

Men er det nok?

Både ja og nej. Da bakterier elsker fugt, er tørringen også vigtig. Derfor skal det også med i overvejelsen i forhold til, hvordan man vasker sine strømper. Især er det vigtigt at huske at tømme maskinen hurtigt. Ligger strømperne i lang tid, skabes der nemlig en god grobund for bakterier. Det er derfor vigtigt at få hængt tøjet til tørre snarest muligt. Gerne udendørs, da det tørrer hurtigere der og er bedre for indeklimaet.

Hvis du følger de simple råd, skulle du gerne have friske strømper efter hver vask. Vil du gerne læse om yderligere husråd og eventuelt cremer til tæerne, så læs med her.

Det sidste råd der er at give med på vejen er at bruge sokkeklips. Det har ikke noget med slidtage eller renhed at gøre. Det er bare noget, der gør vasken nemmere. Sokkeklips kan sættes på et par strømper, så holder klipsen parret sammen:

– Mens de er i vaskekurven
– Mens de kører rundt i vaskemaskinen 
– Mens de hænger på tørresnoren

Efter endt vask hænger parret stadig sammen, og du slipper helt for sorteringen 😉 Køb dem her.

Og sådan vasker du dine strømper.

Løsning nummer to – Bambusstrømper

De ovenstående ting er vigtige, men vil du være HELT sikker på, at du ingen problemer har eller får med bakterier, så skal du bruge bambussokker. De er antibakterielle, de tørrer hurtigere end almindelige strømper, og så er de naturligt bløde. Lækkert ikke? Det betyder, at alle “kravene” vi fortalte om før, ikke er så vigtige. Men vi anbefaler selvfølgelig stadig, at man vasker nænsomt og med vaskemiddel.
Bambusstrømper er super lækre, og du er nødt til at prøve den bløde kvalitet! Se vores udvalg her.

Guide – Sådan vasker du dine strømper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen

Prøvepakke-bambussokker

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev og få en prøvepakke til
KUN 25 kr inkl. fragt